Soms is een tijdelijke, betrouwbare en kundige rechterhand (interim manager) nodig

Er ‘even inkomen’ is er niet bij voor een interim-manager: van mij wordt verwacht dat ik vanaf dag één voluit aan de slag ben. Het is natuurlijk belangrijk dat ik me snel kan inwerken. Mijn jarenlange ervaring als beleidsonderzoeker komt mij daarbij goed van pas. Ik kan in korte tijd veel informatie uit verschillende bronnen verzamelen en verwerken, om daar vervolgens de essentiële ‘rode draden’ uit te halen.

Wat is interim management?

In de gedragscode van de Raad voor Interim Management staat het volgende beschreven: “Een interim managementopdracht is een opdracht aan een interim manager tot het tijdelijk vervullen van leidinggevende taken, in de lijn of in een staffunctie of in een duidelijke projectstructuur, met alle daarbij behorende verantwoordelijkheden en bevoegdheden.”

Wanneer kan ik u helpen?

Ik ben een energieke en ervaren interim manager, ik zet mensen en verbeteren centraal. Ik kan u helpen bij:    

  • Overbrugging, tijdelijke waarneming.
    Bij een plotseling of tijdelijk ontstane ‘lege stoel’ (door bijvoorbeeld ziekte, langdurig verlof of vertrek). Doel is dat de terugkerende of nieuwe manager de draad weer moeiteloos kan oppakken.
  • Project- of programma management.
    Als er bijvoorbeeld bij de start van nieuwe projecten of programma’s onvoldoende capaciteit en/of onvoldoende expertise in uw organisatie aanwezig is.
  • Verbetermanagement.
    Als er verbeteringen in de bedrijfsvoering (personele, organisatorische, financiële zaken) of in de professionele werkprocessen nodig zijn en er is onvoldoende capaciteit en of expertise bij uw organisatie aanwezig.

In welke sectoren?

Graag help ik directeuren en managers om hun instelling of bedrijf goed te laten draaien. Dat doe ik in de zorgsector en de non profit sector.

Met welk resultaat?

Als mijn opvolger de in gang gezette en/of doorgevoerde verbeteringen in dezelfde lijn voortzet en/of verbreedt, voel ik mij geslaagd en is er sprake van een succesvolle interim opdracht.

Meer weten? Ga naar Aanpak, Zorg, Non profit , Over Daniëlle Aldershoff of neem contact op.

Secured By miniOrange