Boekbespreking: Organiseren en HR in 2025


Dit boek is een product van het HRlab, een open innovatiegroep binnen de grootste HRcommunicty op LinkedIn en bestaat uit bevlogen, onafhankelijke HR-professionals met diverse achtergronden. Doel was een visiedocument te maken waarmee (HR)-professionals in staat zijn innovaties zowel te realiseren als te implementeren en te gebruiken.

De 9 auteurs verwoorden in dit boek trends op het gebied van HR: van leiderschap tot sociale innovatie, van verandervermogen tot duurzame inzetbaarheid & talentmanagement, van vitaliteit tot diversiteit en van organisatie tot infrastructuur. Deze ontwikkelingen zullen bij ongewijzigd beleid leiden tot problemen die niet meer op te lossen zijn met de gebruikelijke HR-instrumenten en de klassieke rol van HR binnen bedrijven.

Wat conclusies:

  • Alles verandert (werk, werkomstandigheden, manier waarop we werk organiseren), dus hebben we ook behoefte aan ander leiderschap.
  • Dat wat we nu nog zien als sociale innovatie, wordt in 2025 gezien als normale bedrijfsvoering
  • In 2025 bestaan er veel minder vaste structuren; individu bepaalt welk werk hij/zij wilt doen en binnen welke context; organisaties kunnen alleen overleven als zij hun doelen weten te verbinden aan drijfveren en talenten van individuen.
  • Wat we nu als diversiteit zien, zal in 2025 natuurlijk en vanzelfsprekend zijn. Omgaan met verschillen, balanceren en de kracht benutten is een spel waarin we ook in 2025 niet uitgeleerd raken. Zolang er mensen zijn, zijn er immers verschillen.
  • Vitale organisaties zijn organisaties die weten in te spelen op veranderingen, en zorgen dat ze klaar zijn voor 2025. De HR-professional draagt bij aan de vitaliteit van een organisatie door de spiegel van de organisatie te zijn.
  • Het meer en slimmer samenwerken in communities en smart networks gebeurt de komende decennia geleidelijk aan.

Zo samengevat bevat het boek geen wereldschokkende conclusies. Wel begrijpelijk want anno 2012 valt een ‘blauwdruk’ anno 2025 moeilijk in taal en beelden weer te geven. Belangrijk en waardevol vind ik wel de discussies voorafgaand aan de conclusies, dus de weg naar de conclusies toe. Ook het ‘Nawoord en reflectie’ plus de twee bijlagen bevatten diverse prikkelende opvattingen en visies over organiseren en HR. Dat zet aan tot nadenken….en dat was een van de doelen van dit boek! Het klopt wat de auteurs stellen: HR-professionals die ‘futureproof’ willen zijn, kunnen zelf met dit visiedocument aan de slag.

Daniëlle Aldershoff – Interim manager & beleidsadviseur

 

Organiseren en HR in 2025
Remco Mosterdman. Van Gorcum, 2012. ISBN 978 90 232 4998 6
Zie Recensies LoopbaanVisie (september 2013) (5e recensie, dus even doorscrollen naar beneden)

Ga naar Over Daniëlle Aldershoff
Ga naar Referenties

Meer weten? Neem contact op.

Secured By miniOrange